Omgeving

Costa Blanca

De droomplek is gelegen op het mooiste stukje van de Costa Blanca. Op slechts 500 meter loopafstand van het strand La Fustera, 4 km vanaf Calpe en 7 km van het geliefde Moraira, in een bijzonder groene heuvelachtige omgeving.

Microklimaat

Veel mensen verblijven hier graag vanwege het bijzondere klimaat. Het gebied tussen Denia en Benidorm heeft een hoog aantal zonuren per jaar. Door de hoge bergen de Montgo en de Bernia ontstaat er een microklimaat. Aan de kust is de luchtvochtigheid zeer hoog waardoor het erg gezond is voor het lichaam en de luchtwegen. De streek is bekend over de gehele wereld om zijn relatief zachte, warme zomers en milde winters, met veel zonuren en weinig neerslag. De neerslag die er valt is echter voldoende voor een prachtig mooie groene omgeving.

                       

Kust & Binnenland

Zowel de kust als de binnenlanden zijn buitengewoon mooi, vooral tussen Altea en Denia (Benissa Costa is gelegen tussen deze twee plaatsen). Woeste bergen vloeien over in groene heuvels vol wijngaarden, olijf-, amandel-, sinaasappel- en pijnbomen. In een aantal dorpen in de buurt is hoogbouw aan banden gelegd, wat zorgt voor een sfeervolle en authentieke omgeving.

De Costa Blanca biedt uitgestrekte zandstranden voor de liefhebbers van de zon en de zee. Fijne zandstranden en ruige kliffen wisselen elkaar af met daartussen beschutte baaien. Ook zijn er hele mooie rustige rotsstrandjes waar je heerlijk kan snorkelen en duiken. “ons strandje” la Fustera is ideaal voor kleine kinderen.