Omgeving

Costa Blanca

De droomplek is gelegen op het mooiste stukje van de Costa Blanca. Op slechts 600 meter loopafstand van het strand La Fustera, 4 km vanaf Calpe en 7 km van het geliefde Moraira, in een bijzonder groene heuvelachtige omgeving.

Veel info over de Costa Blanca op: reisbeesten.be

Baai La Fustera

Microklimaat

Veel mensen verblijven hier graag vanwege het bijzondere klimaat. Het gebied tussen Denia en Benidorm heeft een hoog aantal zonuren per jaar. Door de hoge bergen de Montgo en de Bernia ontstaat er een microklimaat. Aan de kust is de luchtvochtigheid zeer hoog waardoor het erg gezond is voor het lichaam en de luchtwegen. De streek is bekend over de gehele wereld om zijn relatief zachte, warme zomers en milde winters, met veel zonuren en weinig neerslag. De neerslag die er valt is echter voldoende voor een prachtig mooie groene omgeving.

Diverse mooie golfbanen in de omgeving.

Kust & Binnenland

Zowel de kust als de binnenlanden zijn buitengewoon mooi, vooral tussen Altea en Denia (Benissa Costa is gelegen tussen deze twee plaatsen). Woeste bergen vloeien over in groene heuvels vol wijngaarden, olijf-, amandel-, sinaasappel- en pijnbomen. In een aantal dorpen in de buurt is hoogbouw aan banden gelegd, wat zorgt voor een sfeervolle en authentieke omgeving.

De Costa Blanca biedt uitgestrekte zandstranden voor de liefhebbers van de zon en de zee. Fijne zandstranden en ruige kliffen wisselen elkaar af met daartussen beschutte baaien. Ook zijn er hele mooie rustige rotsstrandjes waar je heerlijk kunt snorkelen en duiken. “Ons strandje” la Fustera is ideaal voor ieder.

      

Markten

In de omgeving zijn veel leuke marktjes die druk worden bezocht door de bewoners uit de streek. De weekmarkten in Calpe, Moraira en Javea voor etenswaren maar ook vindt u hier kleding en schoenen, tassen, strooien hoedjes, zonnebrillen en nog veel meer. In het sfeervolle oude centrum van Benissa kunt u terecht voor al uw groenten en (exotisch) fruit. De grootste rommelmarkt -rastro- van de omgeving biedt voor ieder wel wat wils. Onder de bomen lekker scharrelen naar snuisterijen, sieraden, horloges, een nieuwe tas of jurk of gewoon gekke rommel die later nog antiek blijkt te zijn… Natuurlijk na afloop een drankje en tapaatje in één van de gezellige barretjes rondom de markt.

Wandelen

Wandelaars kunnen volop genieten van de bergen (Montgo, Bernia, Olta, Coll de Rates, Aitana) in het achterland met de schilderachtige dorpjes die met een creatieve hand lijken te zijn rondgestrooid. Vergezichten om nooit te vergeten! Of u loopt over het kustpad van Benissa naar Calpe en geniet van het kleurenspel tussen zon en zee. U vindt veel info op internet over ons prachtige wandelgebied, zoals op:

https://nl.wikiloc.com/routes/wandelen/spanje/comunitat-valenciana

https://www.spanjevoorjou.com/

Fietsen

Wij adviseren als tourfiets een elektrische fiets te huren. Elektrische fietsen zijn in de omgeving op verschillende punten te huur. Vlakbij in Calpe en Moraira zijn diverse verhuurbedrijven, vaak ook Nederlands sprekend. Behoort u tot de ‘echte’ wielrenners, nou… dan zijn er hier in de omgeving nog wel wat uitdagingen aan te gaan. Succes! Info fietsroutes o.a.: https://nl.wikiloc.com/routes/fietsen/spanje/comunitat-valenciana/valencia

Verhuur in Moraira o.a:
Moraira eBikes (ook leuke, afwisselende routes met gids)

Moraira Cycling (race-en elektrische fietsen, ook met gids)
www.morairacycling.com

Wandel- en fietsroutes zijn ook bij de toeristenbureaus verkrijgbaar.

Restaurants

Dat zijn er te veel om op te noemen. Overal vindt u leuke Spaanse tentjes en terrassen. In de oude centra van de steden (probeert u het sfeervolle casco antiguo van Calpe eens) en dorpen maar ook in de bergen waar vaak op houtskool wordt gegrild. In de baaitjes en de kustplaatsen zijn ook hippe terrassen met loungemuziek en tip-top moderne gerechten te vinden. Gaat u maar op onderzoek uit. Het aanbod zal u zeer zeker niet tegenvallen!

Restaurants in de omgeving: https://www.reisbeesten.be/leuke-restaurants-regio-calpe/

Ook op Facebook veel informatie en recente beoordelingen over de restaurants en bars (Calpe Restaurants en Bars, Culinair Moraira en omgeving, etc.).

Tip: in het hoogseizoen en op feestdagen is het verstandig een tafel in een een restaurant vooraf te reserveren.