Activiteiten

Voor ieder wat wils!

De Costa Blanca heeft voor ieder wat wils. Drink koffie in een slaperig vissersdorpje of ga shoppen in Moraira of Calpe. De prachtig glooiende omgeving heeft ook een ruim aanbod aan bezienswaardigheden zoals kerken, kastelen en bijzondere dorpen en natuurparken.

Hoewel de Costa Blanca vooral bekend staat om haar kust, zijn ook in het binnenland prachtige landschappen te bewonderen waar uitstekend gewandeld kan worden.

Sportief

  • In de mooie landelijke omgeving zijn meerdere golfbanen.
  • De omgeving is ideaal voor wandelliefhebbers. Wandelend langs de kust kun je genieten van het prachtige zeezicht. In het binnenland kun je wandelen langs de amandelbloesem, in een van de natuurparken of op de ruige rotsen van de Montgó of Bernia.
  • De sportieve racefietser of mountainbiker  komt in de heuvels ruimschoots aan zijn trekken. Er wordt hier zelfs getraind voor de Tour du France!
  • Ook watersporters zijn hier aan het juiste adres. Er zijn hele mooie rustige rotsstrandjes waar je heerlijk kunt snorkelen en duiken.

Strand

Intieme baaitjes met kiezelstrandjes of uitgestrekte gouden zandstrand van Calpe en en Javea/Xabia. Strand is er in de omgeving van het studioappartement in vele vormen. Op slechts 500 meter loopafstand van Droomplek Costa Blanca bevindt zich het strandje La Fustera, waar je heerlijk kunt zwemmen, genieten van een drankje bij de Beach Bar of starten met de gemakkelijke wandeling over de Paseo Ecologico.

Kinderen

Het terrein van Droomplek Costa Blanca is al een ontdekkingsreis op zich. Daar kunnen kinderen zich prima vermaken bij het zwembad en op spannende plekjes rond de studio en het huis. Op een half uur rijden is er ook Terra Natura of Aqualandia waar de nodige avonturen momenten beleefd kunnen worden.

Dorpjes en steden

Een rijk aanbod van gezellige en authentieke dorpjes om lekker te winkelen, rond te wandelen en de Spaanse cultuur op te snuiven of te genieten van de culinaire specialiteiten. Plaatsjes die je niet moet missen zijn onder andere de oude binnenstad van Altea, het rustige Teulada, het vissersdorp Xabia, Moraira en de kleurige huisjes in Villajoyosa. De grote cultuursteden Alicante en Valencia (beide op ongeveer 1 à 1,5 uur rijden) zijn zeker ook de moeite waard om te bezoeken.

Natuur

Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen aan de Costa Blanca. Je zou het misschien niet verwachten, maar het gebied is een fantastisch vogelgebied.